Hoge werkdruk? Kun je het allemaal dragen?

Kun je het allemaal dragen? Wat een goeie vraag van mijn businesscoach. Hmmm..., ik denk het wel en zo niet, dan stuur ik bij. En dat bijsturen gaat in mijn geval als zelfstandig ondernemer een stuk gemakkelijker dan toen ik nog als leidinggevende in veel grotere organisaties werkte.

Ik heb net weer een paar VIP-programma’s met leidinggevenden afgerond. Hier zit veel 1 op 1 begeleiding in en dan gaan we er wel wat dieper in dan in de online- of groepstraining. En dan zie ik dat ze zoveel op het bord hebben. Dat de werkdruk en de verantwoordelijkheid zo hoog is. Hoe is dat voor jou?

Vraag jezelf bij ieder nieuw project of nieuwe klus die jij wilt gaan trekken eerst ook serieus af:

Kan ik het allemaal dragen?

Zelf pakte ik als leidinggevende vanuit enthousiasme of loyaliteit vaak heel snel nieuwe dingen op of nam zaken over. Vooral in het begin. En heb ik ook altijd geloofd dat (te) hard werken bij een managementfunctie hoort.… En even eerlijk? Ik zie dit bij bijna iedere manager / ‘regelfunctie’ terug. Echt waar. Gevolg: buffelen. De hele dag door!

En tijdens al dat 'gebuffel' ben je vast ook wel eens geconfronteerd met negatieve gedachten in je hoofd.

  • Is deze functie wel voor mij weggelegd?
  • Hoe houd ik het overzicht?
  • Kan ik mijn afspraken nog nakomen?
  • Hoe lang houd ik het vol op deze manier?

Maak je geen zorgen. Je bent niet de enige. Bijna elke leidinggevende heeft dat soort gedachten. Op elk niveau. Ik had ze als leidinggevende ook en heb ze nu als ondernemer nog meer (en dan op een ander vlak).

Bedenk dat je altijd een keuze hebt. Je kunt ernaar luisteren en er in blijven hangen, of ze er laten zijn en alsnog actie ondernemen. En als jij net als ik ben, dan heb je een missie die groter is dan deze gedachten.

Als je merkt dat het tijd is om aan te pakken, neem dan gerust contact met mij op via info@organiseerhetgoed.nl

Klik hier voor het geval je benieuwd bent naar het VIP-programma>> waar ik het over had.

Ik help je graag, zodat jij ‘het weer kunt dragen’!

Wil jij ook met meer gemak jouw werk organiseren?

Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail. Ze zijn allemaal gericht op het creëren van tijdwinst, een hogere kwaliteit van werken en meer werkplezier.
Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven. Zie mijn privacy verklaring.
user