Jetty Rozema

'Organiseer het Goed' organiseert het liefst de werkplek van alle managers!

Over mij en het ontstaan van 'Organiseer het Goed'

Volgens mijn familie had ik als kind al graag de zaken op orde en regelde ik alles graag en goed. Verder vond ik het fijn om mensen te helpen. Mijn eerste baan in het ziekenhuis was voor mij dus een logische plek. Ook daar regelde ik het graag en goed. Geen wonder dat ik al vrij snel in een organisatorische functie terecht kwam. 27 jaren lang heb ik met veel plezier in diverse managementfuncties binnen verschillende zorgorganisaties gewerkt.

De behoefte ontstond om meer te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik besloot in 2012 om de opleiding tot professioneel coach te volgen. Kort daarna kwam ik al googelend per ongeluk op de site van de opleiding tot professional organizer terecht. Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat het bestond. Het leek me prachtig om ook deze opleiding te volgen en het was een schot in de roos. Ik weet nog goed dat ik na de afronding thuis kwam en tegen mijn man en kinderen zei: 'Had ik dit alles maar eerder geweten. Dit zou ik iedereen willen leren. Ik ga voor mijzelf beginnen' en heb gelijk Organiseer het Goed opgericht. Het ondernemerschap combineerde ik eerst nog met mijn baan als manager. In 2019 heb ik ontslag genomen om vol voor het ondernemerschap te gaan. Wat is dat een goede beslissing geweest. 

Ik werk graag met zorgmanagers. Ik kan mij goed in hun verplaatsen en weet wat voor geploeter het soms is om alle ballen in de lucht te houden. Je bent verantwoordelijk voor het personeel, de planning, de formatie, de opleiding, de financiën, de kwaliteit, de faciliteiten en mogelijk projectleider van verschillende projecten, enzovoort. Het is niet niks!

Ik voel mij met recht een ervaringsdeskundige


Ik had de naam dat ik het allemaal zo goed wist te organiseren, maar het liep mij ook regelmatig over de schoenen. Natuurlijk gaf ik wel aan dat het soms teveel was, maar echt klagen? Ach, dat doen wij managers niet. Geen gezeur en dit hoort erbij. Toch?
Dit is vaak zo herkenbaar bij mijn klanten. Hard werken en kansen benutten, het is ons met de paplepel ingegoten. 12 jaar was ik toen ik mijn eerste bijbaan had. Ik vond dat trouwens prachtig! 

Maar goed, ik heb geleerd dat het gerust wat moeitelozer mag. Niet harder, maar slimmer werken. 

In mijn opleiding tot professioneel coach heb ik geleerd om krachtige keuzes te maken waardoor het voor mij persoonlijk allemaal veel gemakkelijker werd. Ik kan hierdoor zelf ook beter bepalen hoe vol ik mijn bord wil hebben, hoewel dit waarschijnlijk mijn grootste valkuil blijft. Nog steeds.
En in mijn opleiding tot professional organizer heb ik natuurlijk prachtige methodieken geleerd om al dat werk beter te organiseren en te vereenvoudigen. Ook nu als ondernemer maak ik daar optimaal gebruik van.

Inmiddels heb ik meer dan 1.000 mensen mogen trainen en begeleiden bij het winnen van tijd, kwaliteit en werkplezier. Hoe? Door het leren organiseren. Ik sta er nog steeds versteld van hoe je door het aanleren van eenvoudige methodieken en het doorvoeren van enkele veranderingen in je werkwijze en gedrag zo’n verschil kunt maken. Niet ingewikkeld, ik houd vooral van simpel. Dat is ook wat ik terug hoor in mijn trainingen en lees op de ingevulde evaluatieformulieren. De deelnemers ervaren het als een cadeau, ze worden blij van alle handige tools en trucs en ze vinden het o.a. praktisch en direct uitvoerbaar, zinvol, leerzaam, helder, duidelijk en goed te volgen.

En zo ben ik net als vroeger nog steeds graag bezig met het op orde brengen van zaken, alles goed te regelen en mensen te helpen. Organiseer het goed!
27 jaren managementervaring
Professioneel coach
Professional organizer
Organiseren met Outlook expert

Hoe klanten mij ervaren

Rineke Marwitz

Directeur De Kunstbeweging
Mijn Outlook is nu zo ingesteld dat ik niet door mijn mailbox wordt geleid!

De training van Jetty heb ik als erg prettig ervaren door de persoonlijke aanpak.
Mijn Outlook is nu zo ingesteld dat ik niet door mijn mailbox wordt geleid, maar orde heb kunnen aanbrengen. Het instellen van het dashboard is een verademing en nu moet ik mijzelf houden aan mijn eigen afspraken...
De heldere uitleg, de praktische aanpak en het goed luisteren naar wat ik nodig heb maakt een training met Jetty erg nuttig en aangenaam!

KIRSTEN VAN DONGEN

Algemeen manager Kinnik
Wat een ontzettend nuttige training heb ik bij je mogen volgen!

De training sloot volledig aan bij mijn hoop en verwachting. Mijn mailbox ervoer ik altijd als een zware last. Veel mail en op een gegeven moment niet meer weten waar te beginnen. Outlook is nu echt mijn 'externe brein' geworden. En wat een tijdbesparing om mailtjes in 1 keer af te handelen, althans een besluit te maken over wat ik ermee ga doen. Het is nu een paar weken geleden dat ik de training heb gevolgd en ik heb er nog iedere dag profijt van. Heel erg bedankt!
userchevron-down-circle