Stop met druk zijn en start met productief zijn!

"Ik heb te weinig tijd. Zaten er maar meer uren in een dag. Mijn werk is nóóit klaar. Ik loop weer eens achter de feiten aan”. Deze termen kom ik dagelijks tegen. Is het nou echt zo moeilijk om gedaan te krijgen wat gedaan moet worden? Omdat ik om me heen merk dat veel managers, ook niet managers trouwens, moeite hebben om het werk te verzetten dat ze voor ogen hebben, heb ik een heel simpel advies….: stop met druk zijn en start met productief zijn. Onderstaande 5 tips gaan ervoor zorgen dat je super productief wordt!

DRUK: Niks echt gedaan krijgen, hap snap met van alles en nog wat bezig zijn en moe thuiskomen met een onvoldaan gevoel

PRODUCTIEF: Meters maken, je geplande belangrijke taken goed en volledig afhandelen en trots thuiskomen met een voldaan gevoel

Wil je de regie over je eigen werkdag terug nemen?

Door het toepassen van onderstaande 5 tips word je super productief!

  1. Onnodig werk schrappen: oftewel minder doen om meer te bereiken. Leer ‘Nee’ zeggen.
  2. Het werk in ‘batches’ uitvoeren: niet alles door elkaar heen doen, maar je taken van dezelfde soort in blokken uitvoeren. (voltooiing van de taak gaat hierdoor 40 % sneller)
  3. Afleidingen blokkeren: zorg in het geval van ingewikkelde klussen voor voldoende focus door je door niets en niemand af te laten leiden. Lastig? Probeer het eens met de pomodorotechniek.
  4. Keuzes maken: denk bijvoorbeeld aan het afhandelen van je e-mail. Probeer in één keer de beslissing te nemen of en wat je er mee wilt doen. Niet laten staan en weer opnieuw lezen en nog een keer en nog een keer... Dat is pure tijdverspilling. Je gaat je doorloopsnelheid minimaal halveren.
  5. Laat systemen voor je werken: door het inzetten van systemen organiseer je alle ‘rompslomp’ uit je hoofd, zodat er ruimte ontstaat voor het bedenken van slimme oplossingen of het nóg beter inrichten van jouw werkprocessen.

Stop met druk zijn en start met productief zijn.

Kun je wel wat hulp gebruiken of wil je met mij sparren? Mail me gerust op info@organiseerhetgoed.nl

Wil jij ook met meer gemak jouw werk organiseren?

Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail. Ze zijn allemaal gericht op het creëren van tijdwinst, een hogere kwaliteit van werken en meer werkplezier.
Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven. Zie mijn privacy verklaring.
user