Snel klaar door snelle stappen in MS Outlook

Bouw je e-mails om tot actie met één klik door het toepassen van snelle stappen in MS Outlook

Ik deel graag een video over snelle stappen in Outlook met jou! Iedereen weet intussen vast dat ik pleit voor een lege inbox ☺. Maar waar laat je bijvoorbeeld de e-mails waarvoor je echt even moet gaan zitten of die je op een later moment nodig hebt? Verplaats ze met één klik naar je agenda of takenlijst. Met een snelle stap voer je dus meerdere acties met één klik uit.

Via snelle stappen e-mails in je agenda of takenlijst plaatsen

Hierdoor zet je de e-mail op de juiste plaats en je plant het op het juiste moment. Het voorkomt dat je met minder belangrijke zaken aan de slag gaat (voor dat moment) en het voorkomt opeenstapeling in je mailbox. Als je snelle stappen in Outlook goed goed weet toe te passen, ben je in staat om razendsnel je inbox te legen. E-mails die horen bij een actie of afspraak bouw je dus om tot actie.

Via snelle stappen e-mails delegeren of verplaatsen

Het is ook superhandig om een snelle stap te maken voor acties die je regelmatig met ontvangen e-mail doet. Bijvoorbeeld voor e-mails die jij door iemand anders wilt laten afhandelen. Of e-mails die je naar een map wilt verplaatsen.

In deze video laat ik zien hoe je snelle stappen kunt configureren. Je kunt gelijk meedoen en ze in jouw eigen Outlookomgeving instellen. Het is één van de 38 lessen uit mijn onlinetraining timemanagement en organiseren met Outlook. In deze les laat ik je de volgende 4 praktische voorbeelden zien:

  • Agenda-item met bijlage maken
  • Taak-item met bijlage maken
  • Verzoek om e-mail af te handelen
  • Verplaatsen van een bericht.

Het is een kwestie van één keer instellen en er vervolgens veel profijt van hebben.

Het spreekt voor zich dat ik jou nog veel meer kan laten zien. En één van die manieren is de onlinetraining Weg met E-mailstress.  Dit is een laagdrempelige training die sinds januari 2022 online staat.

Waar wil jij trouwens een snelle stap voor maken?

Wil jij ook met meer gemak jouw werk organiseren?

Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail. Ze zijn allemaal gericht op het creëren van tijdwinst, een hogere kwaliteit van werken en meer werkplezier.
Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven. Zie mijn privacy verklaring.
user