Moeiteloos organiseren door goede energie, juiste mindset en slimme skills

Wat mij betreft heeft het succesvol organiseren van je werk niet alleen te maken met organiseer skills, maar ook met energie en mindset.

Energie: ben jij bijvoorbeeld doodmoe? Dan kun je nog zoveel willen, maar dat lukt niet.

Mindset: als jij overtuigingen hebt die jou niet dienen, dan wordt het ook een stuk lastiger.

Organiseer skills: als jij je energiek en mentaal zeker voelt, zullen jouw ‘organiseer-activiteiten’ veel meer resultaat gaan opleveren en ga je meters maken.

Ik probeer het uit te leggen aan de hand van wat ik doe en wat ik zoal tegenkom tijdens mijn werk. Het zal je vast (deels) bekend voorkomen.

Energie:
Al '100 jaar' start ik op maandagochtend met mijn rondje hardlopen. Dan overdenk ik de komende werkweek en kom ik in de actieve modus en juiste energie. Ik krijg dan het gevoel dat ik bergen kan verzetten en krijg goede ideeën. Misschien maak ik het mezelf wijs, maar het werkt voor mij en daar gaat het om. Verder zorg ik dat ik voldoende slaap krijg en genoeg variatie en leuke dingen onderneem in mijn werk en privé. Dit werkt voor mij heel goed. Ik merk dat mijn klanten soms best uitgeput zijn. Wat kan jij doen om jouw goede energie te vergroten?

Mindset:
Als jij overtuigingen hebt die jou niet dienen, dan wordt het ook een stuk lastiger. Je overtuigingen ontstaan door je ervaringen en je emoties. Ze zijn de bril waardoor je naar de wereld kijkt en hoe je situaties ervaart. Ze regeren als het ware je gedrag.

Zo ben ik bijvoorbeeld opgevoed met ‘dat je hard moet werken om iets te bereiken’. Ik was 12 jaar toen ik mijn eerste bijbaan had en vond dat trouwens helemaal geweldig. Mijn man heeft hetzelfde en het heeft ons veel gebracht, maar het mag wat mij betreft gerust wat minder hard en moeitelozer.

Bovenstaande overtuiging zie ik terug bij bijna alle leidinggevenden in mijn programma’s. Gevolg: buffelen, de hele dag door.
Jaren geleden heb ik het omgebogen naar niet harder, maar slimmer werken en genieten van de vrijheid die dat genereert. Ik behaal op deze manier ook nog eens veel betere resultaten.

Andere overtuigingen of aannames / gedachten die ik vaak bij de leidinggevenden tegenkom (en ook deels herken en last van had 😊)

  • Ik moet laagdrempelig benaderbaar zijn voor mijn medewerkers. Daarom staat mijn deur altijd open.
  • E-mailafhandeling doe je gedurende de dag tussendoor en ’s avonds. Te onbelangrijk om hier tijd voor in te plannen.
  • Ik kan tijdens de pauzes maar beter doorwerken, anders komt mijn werk nooit af.
  • Ik moet overal van op de hoogte zijn, want anders gaat het helemaal mis.
  • Ik accepteer iedere uitnodiging voor een vergadering. Ik word tenslotte niet voor niets uitgenodigd.
  • Als ik iets aanlever dan moet het perfect zijn.
  • Ik heb het veel te druk om … te doen, of …. op te pakken.
  • Enz. (kan er nog vele  opsommen)

Maken bovenstaande of andere aannames / gedachten het jou moeilijk? Het zijn de overtuigingen die jou op je plek houden en waardoor het niet beter wordt. Onderzoek waar het vandaan komt.

Wat heb je nodig om op een volgend niveau te komen

Wil je stappen maken, stel jezelf dan de vraag: wat wil ik wél en focus vervolgens op wat je wel wilt in plaats van op wat je niet wilt. Pas je gedrag hier op aan, maak andere keuzes, laat los en er ontstaat een andere realiteit.

Het is misschien wat kort door de bocht en het klinkt zo vrij eenvoudig, maar dat is het natuurlijk niet. Maar als het je lukt…

Dan geeft het zoveel rust. Op een gegeven moment bereik je meer mentale vrijheid en wordt het werken en leven zoveel gemakkelijker en behaal je ook moeitelozer betere resultaten.

Disclaimer: als ik denk 'dat ik er ben', ploppen er weer andere gedachten op 🤦‍♀️ die ik weer mag leren omdenken of loslaten. Ik doe dat samen met mijn businesscoach. Een groot deel hiervan neem ik trouwens als ervaring / voorbeeld weer mee naar mijn klanten.

Zo, zware kost hè? Tijd voor iets luchtigers 😊

Organiseer skills:
Het plannen, organiseren en uitvoeren van het werk wordt veel gemakkelijker als jij hier een methode, een systeem voor in gaat zetten. Omdat bijna alle organisaties MS Outlook gebruiken, heb ik mij hierin gespecialiseerd en leer ik je hoe je hier optimaal mee kunt werken. Hier worden mijn klanten direct blij van. Dit gaat o.a. over de Quick Wins die je o.a. vele uren tijdwinst, een hogere kwaliteit van werken en meer werkplezier opleveren. Het is niet moeilijk, ik houd van simpel.

Samenvattend:
Als jij je energiek en mentaal zeker voelt, zullen jouw ‘organiseer-activiteiten’ nóg veel meer resultaat gaan opleveren en ga je écht meters maken.

Ik vind het fantastisch om mijn deelnemers aan de goede energie, mindset en organiseer skills te helpen. Intussen zijn het er al duizenden en kan het soms bijna niet geloven. Het maakt me zo ontzettend dankbaar. Met de grootste toewijding zet ik mij hier voor in.

Dat doe ik via mijn trainingen. Kijk gerust voor meer info op mijn website Organiseer het Goed!

Roept het vragen op? Mail me gerust op info@organiseerhetgoed.nl

Het lijk me super om je te spreken!

Tot slot: welke overtuiging(en) wil jij loslaten? Zou je het hieronder willen delen? Je brengt een ander misschien op een goed idee!

Wil jij ook met meer gemak jouw werk organiseren?

Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail. Ze zijn allemaal gericht op het creëren van tijdwinst, een hogere kwaliteit van werken en meer werkplezier.
Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven. Zie mijn privacy verklaring.
user