• OHG

U bent hier: Organiseer Het Goed > Blog

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
29 okt 2015
oktober 29, 2015

Een extern brein creëren

0 reacties

We leven in een wereld waarbij er heel veel op ons afkomt. Ik heb me laten vertellen dat we nu in één dag meer informatie krijgen dan 100 jaar geleden in één jaar. Naast het gezin en het huishouden, hebben we drukke banen, hobby’s en trekt het sociale netwerk. En alles is belangrijk. Dat maakt dat ons hoofd wel heel vol raakt. Dat is jammer, want dat geeft stress. En hoe meer je aan je hoofd hebt, hoe minder je meestal gedaan krijgt.

Ik ben er van overtuigd dat jij het jezelf door goed te organiseren en te prioriteren een stuk gemakkelijker kan maken. De hoeveelheid werk geeft namelijk meestal geen stress, maar niet afgemaakt werk geeft stress. Allemaal losse eindjes en ideeën die door je hoofd spoken en nog moeten gebeuren. Je bent met je aandacht niet daar waar je bent. Je zit tijdens het eten met je hoofd op je werk, op het werk denk je aan de boodschappen die je hebt vergeten en tijdens het hardlopen schieten er allerlei acties door je hoofd. Dat geeft onrust, frustratie en stress.

Ruimte maken in je hoofd

Ons hoofd is niet gemaakt om aan al die losse eindjes te denken en ideeën in te bewaren. Het is er om ideeën in te creëren. En daar heb je letterlijk en figuurlijk ruimte voor nodig. Het gaat er om dat we ons hoofd leeg houden en een extern brein creëren. Gelukkig hebben we daar hele mooie hulpmiddelen voor.

Binnen bijvoorbeeld de training georganiseerd werken geven we alle zaken (afspraken, e-mail, acties, projecten, taken, ideeën, losse eindjes) een “naam en een plek”. En we richten het systeem zo in dat je niets hoeft onthouden, maar ook niets gaat vergeten.  En dat kun je natuurlijk ook doortrekken binnen je privésituatie. MS Outlook heeft geweldige functionaliteiten. Heb je daar niet de beschikking over dan zijn er nog altijd To Do lijsten, mappen en bestaan er prachtige apps. Hou het simpel en kies het liefst voor één systeem waar alles instaat.

En dan komt het aan op prioriteren en keuzes maken. Niet eenvoudig, maar wel noodzakelijk. Ik weet hoe lastig dat soms is en hoe heerlijk het voelt als er weer knopen zijn doorgehakt. Hulp nodig? Ik help je graag!

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • CONTROLE *