• OHG

U bent hier: Organiseer Het Goed > Blog

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
16 okt 2014
oktober 16, 2014

Doe het Direct!

0 reacties

Ik leer van mijn klanten. Hoe mooi is dat? Bij een opdracht kwamen we een briefje tegen met vier basisregels, waardoor je gegarandeerd tijd gaat winnen. Deze had mijn klant ontvangen bij een lezing over time-management.  Ik mocht een kopie hiervan meenemen, zodat ik het weer door kan geven aan mijn lezers en klanten.

Regel 1: Doe het Direct en je doet het één keer.

Vaak doe je je werk dubbel. Je leest al je e-mail of post om het vervolgens later te behandelen. Als je het weer oppakt, moet je het opnieuw lezen. Je doet het dus twee keer. Handel direct af voor een hogere doorloopsnelheid. De manier om je werk te halveren.

Regel 2: Doe het Direct en je lost problemen op als ze nog klein zijn.

Als je gaat uitstellen, dan zou het kleine probleempje, maar zo kunnen groeien tot een groot probleem, wat veel tijd kost om het op te lossen.

Regel 3: Doe het Direct en je verspilt geen tijd met uit te leggen waarom iets niet is gebeurd.

Hoe vaak word jij benaderd door iemand die vraagt hoe het er mee staat, waarom iets niet gedaan is, of wanneer het klaar is? Jammer van de tijd. Zorg voor minder verstoringen en houd tijd over voor het werken aan belangrijke zaken, zoals bijvoorbeeld het behalen van je deadlines.

Regel 4: Doe het Direct en je hoeft je niet druk te maken over dingen die je minder leuk vindt om te doen.

Als je vervelende taken uitstelt, maak je je daar toch zorgen over. Dat maakt je minder effectief in de dingen die je doet en dat leidt tot stress. Vervelend werk sneller afwerken leidt tot minder stress en ongeduld.

Ik denk dat je bij het hanteren van deze regels met minder moeite meer gedaan krijgt. Soms maken kleine dingen een groot verschil. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk alles af te maken als je iets de eerste keer ziet. Het zou de planning denk ik ernstig in de war schoppen. Het is de kunst om die dingen te doen, die je direct kunt en moet doen. In alle andere gevallen zal je moeten besluiten of, hoe en wanneer je het wilt doen. Wil jij ook met minder moeite meer gedaan krijgen?

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • CONTROLE *