Hoe jij na het lezen van dit e-book uren per week kunt winnen. Het e-book voor iedere manager die met minder moeite meer gedaan wil krijgen!
Uren tijdwinst
Meer werkplezier
Hogere kwaliteit van werken
DOWNLOAD E-BOOK

Voorkom opstartproblemen na de vakantie

Sluit je werk voor de vakantie relaxed af en start na de vakantie relaxed weer op!

Met onderstaande 10 tips gaat dat vast en zeker lukken

 • Geef ruim op tijd bij je medewerkers en collega’s aan dat je op vakantie gaat, om urgente last minute acties te voorkomen
 • Laat jouw vervanger alle relevante e-mail, aandachtspunten en andere zaken tijdens jouw vakantie verzamelen in bijvoorbeeld een ‘taak- of agenda-item in Outlook’ en leg alvast de afspraak voor overdracht vast
 • Laat je inbox tijdens jouw vakantie niet vollopen met allerlei nieuwsbrieven en CC-mail, maar laat ze binnenkomen in een speciale map. Deze e-mails vereisen immers niet gelijk actie bij terugkomst van je vakantie. Waarschijnlijk vind je dit zo handig dat deze instelling blijvend wordt
 • Plan de eerste week na jouw vakantie niet teveel. Zorg voor een ‘ademende’ agenda, oftewel een agenda met lucht

Acties laatste werkdag voor jouw vakantie:

 • Breng je inbox naar 0
 • Plaats de acties die je hebt uitgezet in jouw opvolgsysteem, zodat je dit niet hoeft onthouden
 • Vermeld in jouw Out of Office:
  • Wanneer je weer bereikbaar bent. Laat jouw Out of Office tot de 2e werkdag na je vakantie aan. (zodat je in alle rust op je eerste werkdag je inbox weer naar 0 kunt brengen, je in kunt lezen en alle acties kunt afhandelen / inplannen)
  • Wie jouw vervanger is en hoe hij/zij te bereiken is
 • Wist je dat je een belangrijke mail van een bepaalde afzender, of met een bepaald onderwerp, direct kunt laten doorsturen naar jouw vervanger? Ideaal voor als iets gelijk moet worden opgepakt

Eerste werkdag na jouw vakantie:

 • Waarschijnlijk tref je na jouw vakantie een overvolle inbox aan. Sla het advies “begin altijd bovenaan bij het organiseren van je e-mail” in de wind, maar sorteer op onderwerp. Je hoeft in de meeste gevallen alleen maar een besluit over de bovenste e-mail te nemen, de rest kun je in één keer verwijderen. (let op evt. bijlagen die je nog wilt gebruiken / archiveren)
 • Check of de acties uit jouw opvolgsysteem zijn uitgevoerd

Als je de tips toepast, is alles na de 1e werkdag weer opgeruimd en ingepland, zodat je op de 2e werkdag weer goed georganiseerd en vol goede moed kunt beginnen.

Ik wens je een hele fijne vakantie!

Is je inbox na de vakantie overvol en vind je het lastig om alle acties op een handige manier te organiseren en in te plannen? Wil je hulp hierbij? Plan gerust een afspraak in.  Ik help je graag om na de vakantie ontspannen en lekker productief weer aan het werk te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Meteen aan de slag om tijd, kwaliteit en werkplezier te winnen? Ontvang regelmatig tips over hoe je vol zelfvertrouwen, efficiënt aan voor jou belangrijke zaken kunt werken.
Ik ga zorgvuldig met je e-mailadres om en verstuur geen ongewenste mail/spam. Zie mijn privacy verklaring.
usercheckmark-circle