Hoe een uitspraak van Johan Cruijff leidt tot georganiseerd werken en inspiratie

Ik houd van de uitspraken van Johan Cruijff. Ze zijn simpel en zo waar! Afgelopen weken had ik 24 persoonlijke coaching afspraken en ik heb met meerdere klanten een geweldige uitspraak van hem besproken. Ze schrokken toen ik over Johan Cruijff begon. We gaan het toch over slim organiseren en niet over voetbal hebben? Het leverde mooie gesprekken en inzichten op. Beoordeel maar eens hoe jij dit kunt toepassen.

Voor de kerst kreeg ik een prachtige kaart inclusief nieuwjaarswens van toptrainers Babette van den Brink en Annemarie Noordam van detrainacademie.nl (geen voetbaltrainers, maar trainers in communicatie en organisatie development)  Op de kaart stond één van de mooie uitspraken van Johan Cruijff:
‘Om gelukkig te zijn, moet je iets doen waar je gelukkig van wordt’.

Binnen in de kaart stond: ‘vervang de woorden ‘gelukkig’ met wat je wenst voor jezelf in 2020’. Denk dan aan bijvoorbeeld vrolijk – succesvol – efficiënt – effectief - ontspannen – zichtbaar – tevreden – rijk – betrouwbaar - energiek – onderscheidend enz.

Het is zo simpel en zo waar. Voor mij in ieder geval wel. Niet alleen maar denken, afwachten, denken, uitstellen… nee, gewoon doen. Het gaat over zelfleiderschap en mijn stokpaardje ‘regie nemen’.

De uitspraak van Johan Cruijff, inclusief deze uitleg blijkt intussen ook een prachtige start van mijn training.
‘Om goed georganiseerd te zijn, moet je iets doen waar je goed georganiseerd van wordt’. Het brengt iedereen heel fijn in de actiestand ☺

Op dit moment denk ik vooral aan geïnspireerd. ‘Om geïnspireerd te zijn, moet je iets doen waar je geïnspireerd van / door wordt’.

Zoek het actief op, of ga er voor open staan. Ik denk nu vooral aan de kracht en positiviteit van de gasten in het hospice waar ik als zorgvrijwilliger mag werken. Aan mijn vriendin die ondanks alle narigheid zo positief in het leven staat. Aan mijn klanten die het werk zo drastisch reorganiseren en die ik vervolgens stralend op hun werkplek aantref. En aan de inspirerende kaart van Babette en Annemarie die zomaar op de deurmat lag.

Welk woord is op dit moment voor jou van toepassing? Wat wens jij jezelf toe? Wil je het hieronder laten weten?

Mocht het iets zijn wat met het organiseren van je werk te maken heeft: neem gerust contact met mij op.

Wil jij ook met meer gemak jouw werk organiseren?

Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail. Ze zijn allemaal gericht op het creëren van tijdwinst, een hogere kwaliteit van werken en meer werkplezier.
Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven. Zie mijn privacy verklaring.
user