Doen, doorzetten en hulp vragen en opeens gaat het vanzelf!

We naderen het einde van het jaar. Voor velen het moment om terug te blikken en plannen te maken. Ik doe dat ook. Zo begon ik in december eens mijn column in de ‘nieuwskrant’ van de organisatie waar ik werkte. Het was mijn allerlaatste actie. Ik ging namelijk met ontslag. Ik combineerde mijn (parttime) baan als manager  met mijn bedrijf ‘Organiseer het Goed’, maar had de keuze gemaakt om volledig voor het zelfstandig ondernemerschap te gaan.

Eindelijk kreeg ik voldoende tijd om mijn bedrijf te professionaliseren. Ik had tijd om trainingen te volgen, na te denken over het fundament van mijn bedrijf en op basis daarvan een nieuwe website te maken. En ik wilde een online training ontwikkelen die je ‘los’ en als ‘naslagwerk na een live-training’ aan kunt schaffen. Ook dat is gelukt.

Vanaf nu krijgt iedere deelnemer direct na het volgen van een ‘live-training’ toegang tot de online leeromgeving, zodat je gebruik maakt van de kracht van herhaling en nóg meer kunt leren. Op deze wijze kan ik meer waarde aan de deelnemers bieden.

Honderden professionals heb ik het afgelopen jaar in mijn trainingen mogen ontvangen en ik heb workshops en presentaties verzorgd op diverse congressen en bijeenkomsten. Het heeft mij naast veel werkplezier, ook fijne nieuwe contacten opgeleverd. Het maakt me dankbaar!

Goed, tot zover mijn halleluja-verhaal. Het klinkt allemaal nogal gemakkelijk, maar het gaat natuurlijk niet vanzelf. Net als de meeste dingen in het leven. Voor het resultaat moet er meestal geïnvesteerd worden en dan heb ik het niet alleen over geld.

Hoe groter de investering, hoe groter het resultaat

Ik eindig een training vaak met de woorden ‘hoe groter de investering, hoe groter het resultaat’.

Laatst was ik geraakt door een deelnemer die mij voorafgaand aan een training mailde: ‘Ik twijfel over het meedoen aan de training. Ik denk namelijk dat ik het niet kan. Ik heb het veel te druk, ik ben een chaoot en een digibeet.’ Mijn antwoord was: ‘Juist dáárom ben je meer dan welkom. Die drukte kunnen we misschien weg organiseren, ik ben er om je te helpen en… ik ben ook een digibeet. Zelfs ik kan het.’ Ze zei: ‘Ik ga het doen, ik zet door en je moet me helpen.’ Het was een investering, maar uiteindelijk waren we zo ontzettend blij met het resultaat.

Ik denk vaak aan haar terug. Vooral als ik als digibeet weer zit te knoeien met mijn website of in één of ander programma. Straks ga ik de foto bij dit verhaal zoeken, ‘door de Canva en de Tiny halen, van PNG naar JPG met zoekwoorden' en ik zit dan waarschijnlijk binnen een minuut in zeg maar het ‘rode gebied’, omdat het allemaal net weer even anders is. Maar ik ga het doen, doorzetten en ga er vanuit dat ik inmiddels hier geen hulp meer voor hoef te vragen ☺

Doen, doorzetten en hulp vragen

Het geldt voor zoveel dingen. Je kan niet zomaar 10 kilo afvallen, stoppen met roken, 20 KM hardlopen of piano spelen. Mijn plannen zijn niet zomaar gelukt en ik heb niet zomaar alle digitale systemen onder de knie. En de deelnemers met een hele hoge werkdruk hebben niet zomaar het werk onder controle en alles direct goed georganiseerd. Het vergt een investering. Volgens mij krijg je in het begin net zoveel resultaat als dat je er zelf in investeert en op een gegeven moment gaat het steeds meer vanzelf.

Doen, doorzetten en hulp vragen. Met deze strategie ga ik volgend jaar weer heerlijk met mijn plannen aan de gang. En ik voeg daar het vertrouwen dat het goed komt graag aan toe. Wat helpt jou om jouw plannen te realiseren en de gewenste resultaten te behalen? Zou je het hieronder willen delen?

Heb jij net als de deelnemer waar ik het over had last van een hoge werkdruk en vraag jij je ook af of je het organiseren kunt leren? Jij en ik weten het antwoord en ik bespreek het graag met je. Neem gerust contact met mij op via info@organiseerhetgoed.nl .Misschien leidt dit wel tot een hele mooie start van het nieuwe jaar!

Wil jij ook met meer gemak jouw werk organiseren?

Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail. Ze zijn allemaal gericht op het creëren van tijdwinst, een hogere kwaliteit van werken en meer werkplezier.
Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven. Zie mijn privacy verklaring.
user